Složite red piškota, red kreme, pa opet red piškota, pa kreme i to je ukratko opis ove torte. Ukrasite je popečenim listićima badema, čokoladnim ostrušcima ili šlagom po želji. Jednostavno za pripremu, a više nego ukusno za vaše nepce.
Sastojci
- 1 Puding čokolada Dolcela
- 500 ml mlijeka
- 2 jaja
- 120 g šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 100 g čokolade
- 100 g mljevenih oguljenih badema
- 2 žlice maraskina ili drugog voćnog likera
- 10 g želatine (6 listova)
- 1 žličica instant kave
- 400 ml slatkog vrhnja
- oko 48 piškota
- mlijeko za močenje
Priprema
1.
Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte s malo mlijeka i umiješajte žumanjke.
2.
Ostalo mlijeko pustite da zakuha, dodajte šećer, vanilin šećer, natrganu čokoladu i kratko prokuhajte.
3.
Umiješajte pripremljeni puding i kad zavrije, uz miješanje, kuhajte nekoliko minuta.
4.
Maknite s vatre, umiješajte bademe, maraskino, namočenu želatinu, kavu i dobro promiješajte.
5.
Bjelanjke istucite u snijeg i umiješajte u kremu pa ostavite da se hladi uz povremeno miješanje.
6.
Prije nego se krema počne želirati umiješajte slatko vrhnje istučeno u šlag.
7.
U međuvremenu okvir kalupa za torte promjera 24 cm stavite na tanjur za posluživanje i složite piškote (s jedne strane kratko umočene u mlijeko) po rubu i dnu.
8.
Dio kreme ulijte u kalup, zatim složite red piškota, kremu, piškote i završite kremom. Tortu ostavite na hladnom nekoliko sati (ili preko noći), a zatim skinite okvir kalupa za torte.
Posluživanje
Tortu ukrasite popečenim listićima badema, čokoladnim ostrušcima ili šlagom po želji.
Savjet
Piškote koje stavljate na kremu isto kratko namočite s jedne strane u mlijeko.
0 komentari:
Objavi komentar